maanantai 24. elokuuta 2015

Vanhemmat liian tarkkoja nuorten vapaa-ajan käytöstä?

Vanhemmat liian tarkkoja nuorten vapaa-ajan käytöstä?


Nykyisin vanhemmat ovat liian kiinnostuneita ja huolehtivaisia siitä mitä nuoret tekevät vapaa-ajallaan.


Harvoin saa olla tuntiakaan rauhassa, kun jompi kumpi vanhemmista soittaa perään kysyen : Missä olet? Monelta tulet kotiin? Kenen kanssa olet? Ja samat kysymykset kun tulee kotiin. Se on ihan ymmärrettävää, mutta samalla saattaa olla hieman ärsyttäävää tai jopa noloa jos on juuri kaveri porukan kanssa hengailemassa.


Vanhemmat pelkäävät liikaa, että nuori viettää aikaa vaarallisissa paikoissa tai porukoissa. Vanhempien täytyy tajuta, että jos nuori ei ole tullut kotiin kymmeneen mennessä se ei tarkoita sitä, että hänet on raiskattu jonnekkin sivukujalle.


Mielestäni nuorten pitäisi itse pitää huoli itsestään ja ilmoitella aikuisille menoistaan, mutta on niitä päiviä jolloin nuori on liian vihainen tai surullinen ilmoittaakseen menoistaan. Mutta ei sitä pahaksi voi oikeastaan sanoa, jos tekee jotain väärin. Seuraavalla kerralla ainakin tiedät mitä teit väärin tai et tee sitä uudestaan, se on eri asia jos jatkat tekemään vääriä tekoja, silloin ainakin vanhemmat ovat huolissaan sinusta. On hyvä elää vapaasti, mutta ei liian huolimattomasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti