maanantai 24. elokuuta 2015

Eikö muut lajit kiinnosta?

Eikö muut lajit kiinnosta?


Jääkiekko saa todella paljon huomiota suomessa. Arvokisojen aikaan ei puhutakaan muusta, kuin miten Suomi on pelannut ja milloin on taas seuraava peli. Myös ihmiset, jotka eivät tiedä mitään koko lajista, eivätkä muuten edes seuraa lajia, valittavat muiden mukana huonoista tuomareista ja arvioivat pelejä. Miksi juuri jääkiekosta tehdään näin suuri juttu? Eivätkö muut lajit kiinnosta?

Mielestäni moni muu laji ansaitsisi vähintään yhtä paljon huomiota. Esimerkkinä lentopallo ja koripallo. Molemmissa lajeissa Suomi on ollut kymmenen parhaan joukossa arvokisoissa monta kertaa. Ymmärrän, että Suomi menestyy jääkiekossa eniten, on maailmanmestaruutta ja muita arvokisamitaleita, mutta lajin harrastajamäärä maailmalla on hyvin pieni. Koko maailmassa on vähemmän jääkiekkoilijoita, kuin Espanjassa on koripalloilijoita.

Muista lajeista puhutaan vähemmän ja mainostetaan vähemmän kuin jääkiekkoa. Monet mahdolliset katsojat eivät ehkä tiedä, milloin kisoja olisi ja mistä niitä voisi seurata. Mielestäni monen muunkin lajin arvokisoja pitäisi mainostaa paljon. Ja kaikkien lähetysten pitäisi tulla maksuttomilta kanavilta.

1 kommentti:

  1. Hyvin mietitty miten nykyistä tilannetta voisi parantaa. Hyvä huomio, että lajista tietämättömätkin osallistuvat esim. tuomarien arvosteluun ja koittavat soluttautua muuhun massaan puhumalla asioista, joista eivät edes tiedä. Olen samaa mieltä, että muitakin lajeja pitäisi mainostaa ja näyttää enemmän, ainakin omasta mielestä on kiva katsoa vaihteeksi esim. koripalloa. Hyvä pointti oli myös se, että lähetykset tulisivat ilmaisilta kanavilta.

    VastaaPoista