torstai 3. syyskuuta 2015

Onko cheerleading urheilua?


Aloitin cheerleadingin viime syksynä. Itse olin innoissani uudesta harrastuksestani ja kerroin siitä kavereille ja perheelle. Minut yllätti se, miten uuden harrastukseni urheilullisuuteen suhtauduttiin.

Jotkut kavereistani sanoivat, että cheerleading on pelkkää huiskan heiluttelua ja pepun pyörittämistä. Vanhempani sanoivat, että eihän tuossa lajissa tule edes hiki eikä se kasvata kuntoa. Heidän mielestään cheerleading ei ole kunnollista urheilua.


Minua ärsyttää, että lajiin suhtaudutaan näin. Tämä ennakkoluulo voi tulla siitä, että lajia ei tunneta Suomessa vielä niin hyvin, eikä sitä esimerkiksi näytetä tv:ssä toisin kuin muita lajeja. Cheerleading saattaa näyttää siltä, että siinä vaan nostellaan tyttöjä ilmaan ja heilutellaan peppuja. Todellisuudessa se ei ole näin.

Ei ole ihan helppoa nostaa oman kokoisia tyttöjä ilmaan.  Lajissa tehdään paljon myös akrobatialiikkeitä, kuten voltteja, kierrevoltteja, piiskoja, suoria, flikkejä, kärrynpyöriä ja arabialaisia. Akrobatialiikkeiden tekeminen vaatii paljon vartalonhallintaa, harjoitusta ja taitoa. Esimerkiksi teline- ja joukkuevoimistelussa on monia samoja piirteitä kuin cheerleadingissä ja niitä pidetään kunnollisina urheilulajeina.

Mitä sitten vaikka cheerleading on myös huiskien heiluttamista ja yleisön huudattamista? Urheiluun kuuluu myös hauskuus ja iloisuus. Aina ei tarvitse juosta pallon tai kiekon perässä hulluna hikipäässä ja rumana. Vaan urheilusta voi myös nauttia.

Mielestäni kaverini ja vanhempani voisivat keskittyä omiin harrastuksiinsa ja tulla vaikka katsomaan treenejäni. Sitten voin keskustella siitä, onko cheerleading urheilua vai ei!





2 kommenttia:

  1. Tekstisi sai minut ajattelemaan cheerleadingiä harrastuksena.
    Olen samaa mieltä, että chearleadinissä on enemmän fyysistä työtä ja trickkien harjoittelemiseen menee aikaa, mutta eism. tv:ssä näytetään .jääkiekko matsien tauolla olevaa tanssia, joka ei anna kunnon kuvaa chearleadingistä.
    Tekstin vois julkaista monessa foorumistsa tai keskustelupalstalla, jossa käsitellään samaa asiaa.
    Paras väite oli "Lajissa tehdään paljon myös akrobatialiikkeitä", koska pystyt itse kertomaan lajista henkilöille jotka eivät tiedä siitä mitään.

    VastaaPoista
  2. Cheerleadingia ei pidetä urheiluna koska Suomi on paska jalkapallossa , lätkässä yms niin koska Suomi menestyy cheerleadingissä , kukaan ei hyväksy sitä että tällainen laji menestyy ja alkaa tää myrsky . Niin eihän Olympialaji oo ollenkaan urheiluu :D

    VastaaPoista