keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Jarno 9a

Pakkoruotsi on huono kouluarvosanoille

Monet koululaiset pelkäävät, että heidän arvosanat laskee pakkoruotsista. Koulussa pakkoruotsi on laskenut monen arvosanaa , puolet suomalaiskouluista on sitä mieltä että pakkoruotsi ei kiinnosta ja siinä ei oikein hyödy yhtään mitään. Monia ihmisiä suomessa kokee pakkoruotsi vaikeana.

Kouluissa on aina häirinnyt se että on pakkoruotsi, minun mielestä Ruotsi ei kiinnosta ja monia mun koululaisia ei kiinnosta ruotsi koska siitä ei hyödy yhtään elämässä kun on Englannin kieli. Esim: Kun meet kouluun ja sulla on Ruotsia, yrittää opetella pakkoruotsia ja sinä et pärjää sillä muualla paitsi Ruotsissa ja Tanskassa.

Muiden mielestä pakkoruotsi on todella tylsää opiskella ja siinä laskee kouluarvosanat, monilla koululaisilla laskee arvosanat koska pakkoruotsi. Opetusvirasto on sitä mieltä että ruotsi on todella hyvä kieli ja sitä puhutaan neljässä eri maassa, pakkoruotsi vaikuttaa siten että Suomi on kaksikielinen maa. 

Minun mielestä ruotsi pitäisi poistaa opetuksesta ja lisätä enemmän muita liikunnallisia opetusta. Miten voisi toimia? Opetussuunnitelmasta pois pakkoruotsi ja pistää Ruotsi valinnaisiin. Suomi on Suomi ja Ruotsi ei saa Kuulua Suomeen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti