maanantai 7. syyskuuta 2015


Liikuntaa pitäisi olla enemmän kouluissa

Mielestäni koulussa on liian vähän liikuntaa ja sitä pitäisi olla enemmän. Koulussa liikunta on 2 tuntia viikossa pakollista ja jos ottaa liikunta pamin niin koulussa on 4-6 tuntia liikuntaa. Mielestäni koulussa pitäisi olla ainakin 4 tuntia liikuntaa plus pam.


Liikunta on hyödyllistä ja hauskaa ajanvietettä. Monet ovat levottomia tunneilla, koska heillä on niin paljon ylimääräistä energiaa. Liikunnassa voi purkaa ylimääräistä energiaa ja sitten tunnilla jaksaa keskittyä paremmin. Liikunta on yksi tehokkaimmista ja miellyttävimmistä keinoista edistää terveyttä ja ylläpitää toimintakykyä. Se voi olla täsmäase, jolla ehkäistään tai hoidetaan tiettyä oiretta tai sairautta.


Monet nuoret laiminlyövät liikunnan teini iän myötä, johtunee siitä, että tässä iässä on niin paljon muuta tekemistä mm olla kavereiden kaa, kouluhommat, tai muita harrastuksia. Tästä syystä minusta on tärkeää, että koulussa olisi enemmän vapaaehtoista liikuntaa, jotta nuori saisi purkaa energiaansa ja kunto pysyisi hyvänä. Kaikki eivät pidä liikunnasta, joten tästä syystä sen liikunnan pitäisi olla vapaaehtoista.


Alle puolet lapsista ja nuorista liikkuu liikunta suosituksen mukaisesti. Liikunnan hyvät vaikutukset jäävät monilla saavuttamatta. Lähes puolet 12-14 vuotiaista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi, mutta 16-18 vuotiaat liikkuu huomattavasti vähemmän kuin 12-14 vuotiaat.
Tytöt liikkuu tilastojen mukaan vähemmän kuin pojat, mutta iän myötä sukupuolten ero häviää.


Itse pidän liikunnasta ja se on suosikki aineeni koulussa ja tiedän monta muutakin, jotka pitävä liikunnasta paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti